WARSZTATY KULINARNE
Pachnące słońcem pomidory, zapach bazylii, tymianku i rozmarynu, świeża mozzarella.. To tylko niektóre określenia, które były bliskie tegorocznym warsztatom kulinarnym zorganizowanych w naszej szkole.
W zajęciach uczestniczyli uczniowie z klas trzecich oraz szóstych. Młodsze dzieci wykonały zieloną sałatkę z różnych odmian sałat, gruszki, pestek dyni oraz sosu winegret. Starsi uczniowie przygotowali sałatkę w klimacie śródziemnomorskim. Samodzielnie pokroili paprykę, pomidory koktajlowe, oliwki, sałatę oraz przygotowali sos na bazie oliwy z oliwek, czosnku i aromatycznych ziół .
Uczestnicy warsztatów wykazali się dużym zaangażowaniem, aktywnością i zapałem w przygotowaniu potraw. Przygotowane sałatki nie tylko czarowały smakiem ale i zachwycały wyglądem, a do tego wszystkiego przygotowywane były pod miłym przewodnictwem Pań: Poli i Xenii z firmy cateringowej Pyszoty.pl
Anna Wirkus i Sylwia Chwirot